Mainos
Mainos

Englannin työväenpuolueen etumatka hupenee

Englannin työväenpuolueen johtoasema konservatiiveihin nähden on kahden tänään julkaistun mielipidekyselyn mukaan kaventunut. Kolmas kysely osoittaa puolueiden kannatusten pysyneen ennallaan viime viikon tilanteesta.

Työväenpuolueen etumatka toukokuun 1. päivänä järjestettävissä vaaleissa näyttää kuitenkin selvältä: kyselyt lupaavat sille yhä 16 ja 20 prosenttiyksikön etumatkaa konservatiiveihin.

Eniten Työväenpuolueen suosio on laskenut the Sunday Telegraph -lehden julkaisemassa kyselyssä. Sen mukaan puolueen kannatus on laskenut viikossa seitsemän prosenttiyksikköä. Tämäkin tutkimus lupaa kuitenkin Tony Blairin johtamalle työväenpuolueelle 49 prosentin ääniosuuden.

The Observer -lehdessä julkaistun ICM-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan Työväenpuoluetta äänestäisi 48 prosenttia ja the Sunday Timesin julkaiseman NOP:n tutkimuksen mukaan 49 prosenttia vastanneista.

Pääministerin John Majorin johtamien konservatiivien kannatus vaihtelee 28 prosentin ja 33 prosentin välillä. Liberaalidemokraateille kyselyt ovat mitanneet 12-17 prosentin kannatusta.

Kaikissa kolmessa tutkimuksessa on haastateltu yli 1000 ihmistä. Konservatiivit ovat vähitellen kuroneet umpeen työväenpuolueen etumatkaa. Suuria muutoksia ei kuitenkaan ole tapahtunut, ja työväenpuolueen etumatka on pysynyt pitkään selvänä.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme