Mainos
Mainos

Englantilaiset äänestivät laiskasti

Äärioikeistolaisuuden kannatuksen lisääntyminen näkyy myös Britannian eilisissä kunnallisvaaleissa.

Pääministeri Tony Blairin puolue vältti pelätyn tappion kunnallisvaaleissa.

Äänestäjien passiivisuus oli merkittävin piirre Englannissa eilen järjestetyissä kunnallisvaaleissa. Äärioikeiston pelätty esiinmarssi Ranskan tapaan jäi kuitenkin kolmen valtuustopaikan suuruiseksi. Kun suurin osa äänisistä oli perjantainaamuna laskettu, Britannian pääpuolueet -työväenpuolue ja konservatiivit- olivat molemmat saaneet noin 37 prosenttia äänistä.

Tulos on lievä helpotus pääministeri Tony Blairin johtamalle työväenpuolueelle, jolle povattiin selvempää tappiota. Äärioikeistolainen Britannian kansallispuolue BNP sai tavoittelemistaan 60 valtuustopaikasta lopulta vain kaksi, molemmat pohjoisenglantilaisessa Burnleyn kaupungissa. BNP oli toivonut nostetta kampanjalleen Jean-Marie Le Penin menestyksestä Ranskan presidentinvaaleissa. Vaaleissa valittiin 6 000 valtuutettua 174 kaupungin- ja kunnanvaltuustoon. Vain kolmannes noin 22 miljoonasta äärioikeutetusta kävi äänestämässä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme