Mainos
Mainos

Ennakkoehdot kaatamassa Kairon rauhanneuvottelut

Palestiinalaiset uhkaavat lähteä Kairon tulitaukoneuvotteluista tänään, jos Israel ei suostu jatkamaan neuvotteluja ehdoitta.

-Meillä on aamulla tapaaminen Egyptin johdon kanssa ja päätämme sen perusteella jatkosuunnitelmasta, palestiinalaisdelegaation johtaja Azzam Ahmed sanoi Al Arabiya -televisiokanavalle.

Israel on sanonut, että se ei osallistu tulitaukoneuvotteluihin niin kauan kun väkivalta jatkuu.

Palestiinalaiset ryhmittymät kieltäytyivät jatkamasta eilen päättynyttä tulitaukoa. Heidän mukaansa Israel kieltäytyi lopettamasta Gazan saartoa ja avaamasta satamaa.

Israel teki eilen 50 ilmaiskua Gazaan. Iskuissa kuoli viisi palestiinalaista. Palestiinalaisten Hamas puolestaan ampui yli 20 rakettia Israelin puolelle.

Yli kuukausi sitten alkaneessa konfliktissa on kuollut yli 1900 palestiinalaista. Iso osa on ollut siviilejä. Israelin puolelta on kuollut 67 ihmistä, suurin osa heistä sotilaita.

YK:n pakolaisjärjestön edustaja vaati, että Gazan saarto loppuisi, jotta alueen tuhojen korjaus voidaan aloittaa. Yli 65 000 ihmisen kodit ovat tuhoutuneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme