Mainos
Mainos

Ennätysmäinen lumentulo surmannut kymmeniä Japanissa

Joulukuussa alkanut poikkeuksellisen rankka lumisade on tuhonnut taloja, aiheuttanut lumivyöryjä ja johtanut useisiin liikenneonnettomuuksiin.

Pelastustyöntekijät ja vapaaehtoiset ovat lapioineet lunta talojen katoilta ja teiltä Japanissa ennätysmäisen lumentulon jälkeen. Ainakin 63 ihmistä on kuollut ja yli tuhat loukkaantunut sen jälkeen kun lunta viime kuun loppupuolella alkoi tupruta, kertoo Kyodo-uutistoimisto.

Pahimmalla alueilla Niigatan maakunnassa lumikinokset ovat yli kolmen metrin korkuisia. Monet kuolleista ovat olleet vanhempia ihmisiä, jotka ovat pudonneet katoilta yrittäessään lapioida lunta pois. Toisten talot taas ovat musertuneet lumikinosten painosta, ja jotkut ovat kuolleet liikenneonnettomuuksissa. Akitan kaupungissa vanhahko nainen kuvasi tilannetta pelottavaksi.

- Kuului narisevia ääniä enkä voinut avata ovia lumen painon vuoksi, nainen kertoi paikalliselle Asahi-televisiolle samalla kun hänen kotiaan alettiin kaapia lumen alta.

Paikallishallinnot ja vapaaehtoisryhmät ovat kehottaneet ihmisiä auttamaan vanhuksia, jotka eivät yksin selviä lumentulosta.

Neljällätoista paikkakunnalla on viime aikoina mitattu ennätysmäisiä lumisateita. Japanin ilmatieteen laitos kehotti viikonloppuna ihmisiä varautumaan lumivyöryihin samalla kun uutta lunta tuprusi Japaninmeren rannikolla.

Rankkoja lumisateita ennustettiin edelleen sunnuntaiksi pohjoisille rannikkoseuduille, mutta maanantaista lähtien lumentulon pitäisi hellittää.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme