Mainos
Mainos

Ennätyssuuri sisäpiiririkos paljastui Ruotsissa

Kyseessä on yksi kaikkien aikojen suurimmasta sisäpiiririkoksesta Ruotsissa. Syyttäjä uskoo, että vyyhteen liittyy enemmän ihmisiä kuin kaksi nyt pidätettyä.

Kaksi miestä on pidätetty Ruotsissa epäiltynä jättimäisestä sisäpiirikauppavyyhdestä. Riskisijoitusrahasto Cevian Capitalissa ja Nordea-pankin Tukholman-konttorissa työskennelleet miehet pidätettiin eilen.

Tutkijoiden mukaan kyseessä on yksi kaikkien aikojen suurimmista sisäpiiririkoksista Ruotsissa. Toisen pidätetyn epäillään tienanneen yli 50 miljoonaa kruunua (5,4 miljoonaa euroa) kaupoillaan. Rikokset ovat tapahtuneet usean vuoden kuluessa ja niitä on tehty osakemarkkinoilla ympäri maailmaa. Ruotsin viranomaiset selvittävät rikoksia yhteistyössä ulkomaalaisten viranomaisten kanssa.

Ruotsin talousrikosviraston EBM:n syyttäjä Robert Engstedt on hyvin vaitonainen tutkinnan yksityiskohdista, mutta hän uskoo, että lisää pidätyksiä on vielä luvassa vyyhden purkautuessa.

Cevian Capital on muun muassa TeliaSoneran suurimpia osakkeenomistajia.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme