Mainos
Mainos

Ennuste: Hurrikaani iskee suoraan Miamiin – pormestari kehottanut ihmisiä lähtemään kodeistaan

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen uusimman ennusteen mukaan Irma-hurrikaani iskee suoraan Floridan Miamiin. Asiasta kertoo uutiskanava CNN.

Floridaan julistettiin jo aiemmin tällä viikolla hätätila Irman takia. Ihmisiä on muun muassa evakuoitu hurrikaanin tieltä. Guardianin mukaan Miamista pohjoiseen vievät tiet ovat ruuhkautuneet pahoin, kun yli puoli miljoonaa ihmistä on lähtenyt Irmaa pakoon eteläisiltä evakuointialueilta.

Lisäksi satojatuhansia ihmisiä on Guardianin mukaan määrätty evakuoitaviksi myös Georgian osavaltion rannikkoalueilta.

Miami Beachilla asuva suomalainen on teipannut kotinsa ikkunat ja valmistautuu lähtemään evakkoon ennen kuin Irma-hurrikaani saapuu seudulle.

Miami Beachin pormestari Philip Levine varoitti kaupungin asukkaita torstaina "ydinhurrikaanista" ja kehotti heitä lähtemään kodeistaan pikimmiten.

Hurrikaanikeskuksen uusimman ennusteen mukaan Irma iskisi Miamiin sunnuntaina iltapäivällä.

Yhdysvaltain Neitsytsaarilla kuollut ainakin neljä ihmistä

Yhdysvaltain Neitsytsaarilla on kuollut ainakin neljä ihmistä hurrikaani Irman takia, kertovat viranomaiset. Kuolleiden määrän ovat vahvistaneet sekä pelastusviranomaiset että viranomainen kuvernööri Kenneth Mappin toimistosta.

Irman on aiemmin kerrottu vaatineen ihmishenkiä myös Saint Martinin ja Barbudan saarilla.

Guardianin mukaan Neitsytsaarien uhrien lisäksi on vahvistettu, että Barbudan saarella kuoli Irman takia yksi, Anguillassa yksi, Puerto Ricossa kolme ja Sain Martinin saaren Ranskalle kuuluvassa osassa neljä ihmistä. Tiedot kuolleista ovat kuitenkin vaihdelleet.

Lue lisää Irma-hurrikaanista: 

– Floridan kuvernööri: Kaikki koulut, yliopistot ja hallinnon virastot suljetaan useiksi päiviksi

– Trump julisti hätätilan Etelä-Carolinaan 

Haiti näyttäisi säästyneen pahimmalta

Parhaillaan Turks- ja Caicossaaria riepottelevan Irman ennustettiin runnovan muun muassa myös Haitia yön aikana, mutta nyt näyttäisi, että Haiti säästyi pahimmalta.

Hurrikaanin reunamat toivat kuitenkin rankkasateita ja voimakkaita tuulia maan pohjoisosaan, ja alueelta on tullut tietoja muun muassa vahingoittuneista rakennuksista ja kaatuneista puista, Guardian kertoo.

Ennen Irman ohikulkua Haitin viranomaiset sanoivat, ettei Haiti ollut valmis kategorian viisi hurrikaaniin.

Köyhä Haiti on kärsinyt useista luonnonkatastrofeista vuosien aikana. Esimerkiksi viime vuonna Haitia runnoi Matthew-hirmumyrsky. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme