Mainos
Mainos

Ensihoitajille syytteet USA:ssa – ottivat selfieitä tajuttomien potilaiden kanssa

Kaksi floridalaista ensihoitajaa on saanut syytteet, kun he olivat ottaneet omakuvia tajuttomien potilaiden kanssa ambulanssissa. Hoitajat olivat kehittäneet kuvien ottamisesta oman “selfiesota”-pelin, uutisoi Time.

Nais- ja mieshoitaja olivat ottaneet kuvia ja videoita yhteensä 41 kuvista tunnistettavissa olevan potilaan kanssa. Suurin osa potilaista oli syytteiden mukaan ”intuboitu, heille oli annettu rauhoittavia lääkkeitä tai he olivat muutoin tajuttomassa tilassa”, Miami Herald -lehti kertoo.

Hoitajat olivat lähetelleet toisilleen tekstiviestejä, joissa he kannustivat toisiaan ottamaan lisää kuvia ja ”viemään peliä pidemmälle”. Mieshoitajaa syytetään lisäksi siitä, että hän olisi nostanut kuvassa tajuttoman potilaan silmäluomea sekä poseerannut paljasrintaisen iäkkään naispotilaan kanssa.

Tapauksen tutkinta aloitettiin toukokuun alkupuolella, kun viranomaiset saivat tiedon hoitajien toimista kolmelta heidän kollegaltaan. Osa kuvista oli lähetetty myös muille ihmisille, mutta tutkijoiden mukaan ”vain pieni osa” ensihoitajista olisi saanut kuvia ja videoita potilaista.

Naishoitaja irtisanottiin viikko tutkinnan alkamisen jälkeen ja mieshoitaja irtisanoutui itse myöhemmin samana päivänä.

Paikallisen sheriffinviraston mukaan kaksi kuvissa esiintynyttä potilasta on sittemmin kuollut. Kuvauksen uhriksi joutuneiden nais-ja miespotilaiden iät vaihtelevat 24-86 vuoden välillä. Viisi heistä on kodittomia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme