Mainos
Mainos

Ensimmäinen brittinainen tuomittu Isisiin liittymisestä – pieni lapsi mukana Syyriassa

Ensimmäinen brittinainen on tuomittu terrorismirikoksesta Britanniassa liittyessään Isisin riveihin Syyriassa. Hän oli palannut sota-alueelta takaisin Britanniaan.

Poliisien mukaan nainen aloitti opinnot hotelli- ja ravintolakoulussa Birminghamissa vain nostaakseen opintolainan matkaansa varten. Ennen radikalisoitumistaan ja lähtöään Syyriaan nainen asui Britannian Staffordshiressa. Nainen oli ottanut pienen taaperoikäisen lapsensa mukaan Syyriaan.

Nainen sanoi lähtevänsä lomalle Turkkiin

Daily Mail Onlinen mukaan nainen matkusti vuonna 2014 Turkin kautta sodan repimään Syyriaan. Sieltä hän oli jatkanut poikansa kanssa rajan yli Syyriaan. Britanniassa asuvalle perheelleen hän oli sanonut lähtevänsä lomalle Turkkiin. Sittemmin nainen on palannut takaisin Britanniaan. Palatessaan Heathrown lentokentälle, poliisi oli häntä vastassa. 

Nainen todettiin eilen syylliseksi terrori-rikokseen Birminghamin oikeudessa. Hänestä tuli ensimmäinen brittinainen, joka on tuomittu liittymisestä Isisin riveihin sota-alueella ja värväämisestä ihmisiä Isisin riveihin sosiaalisessa mediassa.

Nainen kiisti syytteet

Ennen Britanniaan paluutaan 26-vuotias nainen oli poseerannut nettiin laittamissaan kuvissa poikansa kanssa Isis-merkkinen kommandopipo päässään. Nainen oli sanonut tehneensä virheen.

Nainen kiisti kahden viikon oikeudenkäynnin aikana syytteet ja sanoi Syyriaan lähtönsä syyksi halun elää sharia-lain mukaista elämää. Tuomari ei kuitenkaan uskonut naista nähtyään hänen kuviaan, viestejään ja tviittejään sosiaalisessa mediassa. Joissakin viesteissään nainen oli poseerannut Isisin lipun kanssa ja kehottanut ihmisiä tarttumaan aseeseen. Toisissa viesteissä hän kertoi halustaan kuolla marttyyrinä.

Daily Mail Onlinen mukaan nainen vaikutti tuomionsa jälkeen järkyttyneeltä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme