Mainos
Mainos

Ensimmäinen presidenttikauden aikainen Trump Tower avattiin Vancouveriin protestien varjossa – pormestarikin sivalsi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin nimeä kantavan hotellin avaamista tervehdittiin protestein tiistaina Kanadan Vancouverissa.

Noin sata mielenosoittajaa oli kerääntynyt protestoimaan uutta hotellia ja presidentti Trumpia vastaan, kun presidentin pojat Donald Jr ja Eric Trump saapuivat vihkimään hotellin käyttöön.

Vancouverin hotelli on ensimmäinen ulkomailla avattu Trump-hotelli uuden presidentin virkaanastumisen jälkeen.

Uudessa hotellissa on muun muassa presidentin tyttären Ivanka Trumpin suunnittelema kylpyläosasto, Trumpin nimeä kantava samppanja-baari ja muita ylellisyyspalveluita.

Uuden hotellin avaaminen on herättänyt närää myös Vancouverin kaupungin johtoelimissä.

– Trumpin nimellä ja brändillä on yhtä vähän sijaa Vancouverin siluetissa kuin hänen oppimattomilla ajatuksillaan on sijaa nykymaailmassa, Vancouverin pormestari Gregor Robertson kommentoi.

Kaupunginvaltuuston jäsen Kerry Lang on puolestaan pitänyt 69-kerroksista hotellirakennusta "suvaitsemattomuuden, seksismin ja kiusaamisen merkkitulena" Vancouverissa.

Viime vuoden huhtikuussa pilvenpiirtäjän rakennustyömaa sai huomiota osakseen, kun meksikolaissyntyinen rakennustyöläinen kiinnitti työmaan huipulle Meksikon lipun protestoidakseen Trumpin Meksiko-aiheisia kommentteja vastaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes puolet kanadalaisista aikoo boikotoida Trumpin hotelleja, ravintoloita ja kauppoja, jotka myyvät Trump-tuotteita. Brittiläisessä Kolumbiassa, missä Vancouver sijaitsee, yli puolet asukkaista aikoi boikotoida Trumpin liiketoimintoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme