Mainos
Mainos

Ensimmäinen Syyria-lausunto kahteen vuoteen: YK:ssa sopu rauhansuunnitelmasta

YK:n turvallisuusneuvosto on päässyt sopuun Syyrian uudesta rauhansuunnitelmasta. Tämä on turvallisuusneuvoston ensimmäinen poliittinen Syyria-lausunto kahteen vuoteen.

Ranskan diplomaattitahot luonnehtivat läpimurtoa historialliseksi, kertoi uutistoimisto AFP.

Rauhansuunnitelma ehdottaa Syyriaan muun muassa ylimenokauden hallitusta, jolla olisi täydet toimeenpanovaltuudet.

Tuki rauhansuunnitelmalle syntyi, kun vastentahtoinen Venezuela saatiin suostuteltua hankkeen taakse. Ehdotuksen Syyria-lausunnosta laativat YK:n turvallisuusneuvoston viisi vakituista jäsenmaata, ja kaikki neuvoston 15 jäsenmaata hyväksyivät sen.

Syyrian sisällissodan osapuolten ei katsota olevan vielä valmiita virallisiin rauhanneuvotteluihin. Aluksi joitakin kriisin osapuolia on tarkoitus kutsua YK:hon keskustelemaan esimerkiksi jälleenrakentamisesta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot