Mainos
Mainos

Ensimmäiset Guantanamon oikeudenkäynnit kesällä

Yhdysvallat on pitänyt vankeja Kuubassa Guantanamon vankileirillä jo viisi vuotta.

Guantanamon vankileirin ensimmäiset oikeudenkäynnit pidetään tulevana kesänä, vahvistaa Yhdysvaltain puolustusministeriö.

Oikeudenkäyntien pelättiin lykkääntyvän sen jälkeen, kun Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates tyrmäsi Pentagonin aikeet rakentaa tukikohtaan uusia rakennuksia niitä varten. Pentagon kaavaili käyttävänsä rakennelmiin rahaa liki sata miljoonaa dollaria, mutta Gates jyräsi hankkeen "naurettavana" ja määräsi puolustusministeriön käyttämään siirrettäviä rakennuksia.

Yhdysvallat on pitänyt vankeja Guantanamon sotilastukikohdassa Kuubassa jo viisi vuotta. Tällä hetkellä vankileirillä on vajaat 400 vankia. Yhtäkään ei ole asetettu syytteeseen. Vankeja on ollut Guantanamossa enimmillään lähes 800.

Korkein oikeus päätti vuonna 2004, että pidätetyillä tulisi olla oikeus oikeudenkäynteihin Yhdysvaltain oikeusistuimissa. Viime vuonna presidentti George Bush kuitenkin allekirjoitti lain, joka vei vangeilta tämän oikeuden.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme