Mainos
Mainos

Entinen koripalloilija esti pahimman – Kööpenhaminan ammuskelun sankari

Kööpenhaminalaisen synagogan vartija Dan Uzan pelasti todennäköisesti useiden ihmisten hengen viikonloppuna.

Entinen koripalloilija, 37-vuotias, Dan Uzan vartio Kööpenhaminan pääsynagogan porttia, kun asemies hyökkäsi kohti rakennusta. Uzan menehtyi lähietäisyydeltä ammuttuihin laukauksiin.

Synagogassa juhlittiin perhepiirissä bar mitzvahia. Juhliin osallistui noin 80 ihmistä. Juhla järjestetään juutalaistytölle hänen täytettyään 12 vuotta.

Uutistoimisto AP:n haastattelema Tanskan juutalaisyhteisön päärabbi Jair Melchior sanoo, että Uzan oli aina valmia auttamaan läheisiään.

Rabbin mukaan Uzan ja hänen perheensä olivat aktiivisia Kööpenhaminan juutalaisyhteisössä. 

– Uzan kävi juutalaista koulua ja liittyi yhteisöön hyvin nuorena, rabbi sanoo.

Juutalaisen verkkojulkaisu haarez.comin mukaan ammuttu vartija oli lahjakas koripalloilija. Uzan opiskeli politiikkaa, asui jonkin aikaa Israelissa ja puhui sujuvaa hepreaa. 

Tanskalaisen Berlingske Tidene -sanomalehden mukaan yli parimetrinen Uzan oli koripalloilijan urallaan joukkueensa parhaimmistoa. Hän asui yksin ja oli hyvin läheinen sisarensa sekä vanhempiensa kanssa.

Juutalaisyhteisön johtaja Dan Rosenberg Asmussen sanoo lehdelle, että ei edes pysty kuvittelemaan, mitä olisi tapahtunut, jos ampuja olisi päässyt synagogaan.

– Siitä olisi voinut kehittyä joukkosurma. Se on pahin painajaisemme.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme