Mainos
Mainos

Entinen talousministeri ryöpytti Putinia suorassa lähetyksessä

Presidentti Putinin "Suora linja" -lähetyksessä studiovieraana oleva entinen valtionvarainministeri Aleksei Kudrin esitti tiukkoja kysymyksiä Putinille. Keskustelu oli poikkeuksellisen suorasukainen Venäjän poliittisessa keskustelussa.

– Venäjän talous hiipuu ja kehittyy huolestuttavaan suuntaan. Venäjä on jäämässä muusta maailmasta jälkeen. Nämä korjausliikkeet eivät yksinkertaisesti riitä. Miten synnytetään uutta kasvua? Miksi kasvu on ollut tällä presidenttikaudella niin heikkoa, Kudrin tivasi Putinilta.

– Olemme tehneet töitä yhdessä ja meillä on ystävälliset välit kanssanne. Näkemyksenne on oikea. Teitte aikoinaan vuoteen 2020 ulottuvan suunnitelman, eikä sitä ole muutettu. Eli jos asiat eivät toimi, se on osin teidänkin vikanne, Putin myönsi.

Putinilla ja Kudrinilla on pitkä yhteinen historia Venäjän talouden johdossa. Kudrin kuuluu itse presidentin lähipiiriin, ja hän on myös kansainvälisesti hyvin arvostettu talousvaikuttaja. Aleksei Kudrin valittiin aikoinaan maailman parhaaksi talousministeriksi, ja häntä on pidetty Venäjän vuosituhannen vaihteen kasvun päätekijänä. Hänet kuitenkin käytännössä erotettiin tehtävästään vuonna 2011 kun hän moitti Medvedevin politiikkaa.

Viime aikoina Kudrin on toiminut tiiviisti Putinin kabinetin lähistöllä mutta myös kritisoinut suorasanaisesti Putinin harrastamaa populismia ja Venäjän talouden yskimistä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme