Mainos
Mainos

Entinen sissijohtaja vahvoilla Uruguayn johtoon

Eteläamerikkalaisen Uruguayn presidentinvaalien ennakkosuosikki on entinen vasemmistolainen sissijohtaja José Mujica, 74.

Mujica on hallitsevan vasemmistolaisen liittouman ehdokas. Hän on vakuuttanut jatkavansa sijoittajia suosivaa talouspolitiikkaa, jonka turvin maan talous on kasvanut kuusi vuotta eikä talouslamakaan katkaissut kasvua.

Mujican vastaehdokas presidentinvaalien toisella kierroksella tänään oli konservatiivinen entinen presidentti Luis Lacalle. Mujica sai ensimmäisellä kierroksella liki puolet annetuista äänistä, kun Lacallen äänisaalis jäi 28 prosenttiin.

Lacalle on varoitellut kilpakumppaninsa saattavan osoittautua radikaalimmaksi vasemmistojohtajaksi kuin tämä on antanut vaalikampanjan aikana ymmärtää. Mujica oli aikanaan perustamassa marxilaista Tupamaros-sissiliikettä, joka taisteli maan konservatiivista hallitusta vastaan 1960- ja 70-luvuilla.

Mujica on vakuuttanut jatkavansa suositun väistyvän presidentin Tabaré Vázquezin maltillista vasemmistopolitiikkaa.

- Kaulapanta vaihtuu, mutta koira on sama, sutkauksistaan tunnettu Mujica on sanonut.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme