Mainos
Mainos

Entinen SS-mies sai elinkautistuomion

Natsi-Saksan SS-joukoissa palvellut Heinrich Boere on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen toisen maailmansodan aikaisista siviilien surmista Hollannissa.

Saksalainen tuomioistuin langetti rangaistuksen kolmesta murhasta 88-vuotiaalle Boerelle. Hän surmasi kolme hollantilaista siviiliä vuonna 1944, jolloin Saksa miehitti Hollantia. Murhattujen epäiltiin kuuluneen Hollannin vastarintaliikkeeseen.

Boere myönsi syyllisyytensä murhiin useita kertoja. Hän puolusti tekojaan kuitenkin sillä, että hän vain toteutti hänelle annettuja määräyksiä. Jos hän olisi kieltäytynyt, hänet olisi omien sanojensa mukaan teloitettu niskoittelusta.

Boeren asianajajat aikovat valittaa tuomiosta Saksan korkeimpaan oikeuteen. Hollannissa Boere tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen jo 1949, mutta Saksa ei luovuttanut häntä Hollantiin.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme