Mainos
Mainos

Entinen uusnatsi paljasti taustansa brittikanavalle: Olen juutalaistaustainen homoseksuaali

Entinen valkoisen ylivallan kannattaja kertoi brittiläiselle Channel 4:lle antamassaan haastattelussa liittymisestään äärioikeistoliikehdintään ja siitä irtaantumiseen.

Kevin Wilshaw on ollut lähes koko ikänsä mukana äärioikeistolaisessa liikehdinnässä, kuten esimerkiksi äärioikeistolaisessa National Front -puolueessa.

Vielä tämän vuoden puolella hän piti puheita erilaisissa tapahtumissa, joissa korostettiin valkoista ylivaltaa.

Nyt hän kuitenkin kertoi julkisesti kieltävänsä äärioikeiston.

"Termi "juutalaiset" on globaali kasvoton massa"

Hakiessaan mukaan National Frontin toimintaan, hän kirjoitti hakemukseen juutalaisvihastaan. Nyt hän suhtautuu juutalaisiin kuitenkin erilailla.

- Termi ”juutalaiset” on globaali, kasvoton massa ihmisiä joita ei voi personoida.

Wilshawn mukaan tämänkaltainen yleistys johti toisen maailmansodan aikaan siihen, että kuusi miljoonaa juutalaista tapettiin holokaustissa.

Wilshawn oli erikoinen natsi, koska hän oli itse äitinsä kautta juutalainen. Tämä ei kuitenkaan estänyt ryhmään liittymistä.

Yksi syy National Frontiin liittymisessä oli se, ettei hänellä ollut koulussa paljoa ystäviä. Hänen mukaansa ääriryhmissä taas syntyy tunne toveruudesta, etenkin kun muu yhteiskunta ei yleensä hyväksy heidän radikaaleja mielipiteitä.

– Halusin olla osa ryhmää, jolla on tarkoitus.

Oman ryhmänsä vihan kohde

Wilshaw avautui haastattelussa siitä, että hän on joutunut olemaan lähiaikoina myös oman ryhmänsä vihan kohteena.

- Jos olet homoseksuaali, se on hyväksyttävää yhteiskunnassa, mutta näissä ryhmissä se ei ole.

Hän myöntää olevansa poikkeus: juutalaistaustaisia, homoseksuaalisia natseja ei ole kovin paljoa.

Wilshaw sanoi haluavansa kertoa valkoisen ylivallan kannattajille, miltä tuntuu elää valheessa ja kohdata esimerkiksi vähemmistöön liittyvää propagandaa sekä vihaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme