Mainos
Mainos

Epäillyltä tunnustus – 40 vuotta sitten kadonneet siskokset kokivat karmean kohtalon

Yhdysvalloissa 40 vuotta sitten kadonneiden siskosten tapauksen pääepäilty Lloyd Welch on tunnustanut, että tytöt oli siepattu seksuaalista hyväksikäyttöä varten. Poliisi tiedotti asiasta eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Lyonin siskosten sieppausten motiivina oli seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja häpäisy, sherffi Mike Brown kommentoi lehdistötilaisuudessa.

10-vuotias Katherine Lyon ja 12-vuotias Sheila Lyon katosivat maaliskuussa vuonna 1975. Tytöt olivat menneet pizzalle ostoskeskukseen, mutta eivät koskaan palanneet reissulta kotiinsa.

Tapauksen tutkinta ei tuottanut juurikaan tulosta, ennen kuin se päätettiin avata uudelleen vuonna 2013.

Welchin mukaan tytöt oli siepattu, jotta hän sekä hänen setänsä Richard Welch voisivat käyttää tyttöjä hyväksi, kertoo CNN.

Kuulusteluissa Lloyd Welch on myös kertonut nähneensä setänsä käyttävän toista tytöistä hyväksi pian sieppauksen jälkeen. Miehen mukaan hyväksikäyttö oli tapahtunut sedän asunnossa.

Poliisien mukaan tapauksen tutkinta ei perustu pelkästään Lloyd Welchiltä kuulusteluissa saatuihin tietoihin.

Sheriffin mukaan Richard Welch on tutkinnan kohteena, kuten myös perheen eräät muut jäsenet. Richard Welchiä vastaan ei ole vielä nostettu syytteitä.

Richard Welchin tytär puolusti isäänsä Washington Postin haastattelussa:

– He perustavat tutkintansa sellaisten ihmisten väitteille, jotka ovat valehtelijoita. Tämä on noitavaino. Tiedän sydämessäni, että isäni ei ikinä tekisi mitään tuollaista.

Keskiviikkona julkistetuista kotietsintätiedoista paljastuu, että sukulaiset kertoivat tutkijoille nähneensä Lloyd Welchin polttavan kaksi merimiessäkkiä vuonna 1975.

57-vuotiasta Lloyd Welchiä vastaan on nostettu tapauksessa kaksi murhasyytettä. Mies on aiemmin tuomittu muun muassa nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä Etelä-Carolinassa, Delawaressa ja Virginiassa.

Katherine ja Sheila Lyonin ruumiita ei ole löydetty.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme