Mainos
Mainos

Erdogan nosti natsikortin jälkeen esiin Srebrenican joukkomurhan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ottanut aseekseen Hollannin arvostelussa myös Bosnian sisällissodan aikaisen joukkomurhan. Erdoganin mukaan hollantilaisten moraali murtui tuhansien muslimimiesten ja -poikien tappamisen myötä Srebrenicassa vuonna 1995.

Hollannin pääministerin Mark Rutte sanoo, että Erdoganin väitteet ovat iljettävää historian vääristelyä.

– Erdoganin äänensävy käy yhä hysteerisemmäksi ei vain Hollantia vaan myös Saksaa kohtaan. Emme aio vajota tuolle tasolle, Rutte sanoi.

Turkin presidentti on aiemmin verrannut Saksan ja Hollannin toimintaa fasismiin ja natseihin.


Bosnian serbijoukot surmasivat Srebrenicassa noin 8 000 muslimisiviiliä. Hollantilaiset rauhanturvaajat eivät kyenneet estämään verilöylyä. Tapaus aiheutti Hollannissa pitkän jälkipyykin ja on edelleen hyvin arka aihe.

Hollannin ja Turkin välit tulehtuivat, kun Hollanti esti viikonloppuna Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kampanjamatkan Rotterdamiin. Ministerin oli määrä kampanjoida Turkin presidentin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta, mistä järjestetään kansanäänestys huhtikuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme