Mainos
Mainos

Erdogan on julistanut Turkkiin kolmen kuukauden poikkeustilan

Turkin presidentti Erdogan on julistanut maahan kolmen kuukauden poikkeustilan.

Presidentin mukaan poikkeustilaa tarvitaan, jotta viime viikon sotilasvallankaappauksen yritykseen osallistuneet saadaan kiinni.

Presidentti Erdoganin mukaan vallankaappausyritykseen saattoi liittyä ulkomaita.

Lisäksi hän sanoi, ettei vallankaappausyritys välttämättä ole vielä ohi, vaan vallankaappausta yrittäneillä tahoilla saattaa olla lisäsuunnitelmia.

Poikkeustilasta huolimatta Erdogan vannoo demokratian nimeen:

– Emme ole koskaan tehneet kompromisseja demokratiamme suhteen. Emmekä koskaan tee, Erdogan sanoo.

Erdogan: Myös uusia pidätyksiä luvassa

Uusia pidätyksiä perjantaiseen vallankaappausyritykseen on vielä tulossa, presidentti Erdogan AlJazeeran haastattelussa. Videoidussa haastattelussa Erdogan korosti hallinnon toimivan lain rajojen puitteissa.

Toimittaja kysyi Erdoganilta kuolemantuomiosta, jonka palauttamista Turkin pääministerin Binali Yildirimin mukaan voitaisiin harkita.

Erdogan vastasi kysymykseen sanomalla, että jos parlamentti päättää palauttaa kuolemantuomion, hän kunnioittaa parlamentin päätöstä.

Toimittaja kysyi, olisiko Erdogan valmis uhraamaan EU-jäsenyyden kuolemantuomion palauttamisen puolesta. Erdogan sanoi, että jos EU kunnioittaa demokratiaa, se kunnioittaa Turkin parlamentin päätöstä.  

Erdogan sanoi haastattelussa, että ulkomaita on voinut olla osallisena vallankaappausyritykseen.  

Haastattelussa Erdogan sanoi myös, että venäläiskoneen alas ampuneilla sotilailla voi olla jotain tekemistä vallankaappausyrityksen kanssa.  

Turkki ampui venäläisen sotilaskoneen alas marraskuun lopussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme