Mainos
Mainos

Erdogan: Paavi kannattaa Turkin EU-jäsenyyttä

Ennen Paaviksi nousemistaan Benedictus vastusti Turkin EU-jäsenyyttä.

Paavi tukee Turkin EU-jäsenyyttä, kertoi Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan.

Erdoganin mukaan paavi Benedictus XVI oli sanonut toivovansa Turkin liittyvän Euroopan unioniin pääministerin ja paavin välisissä keskusteluissa Ankarassa.

Ennen paaviksi nousuaan Benedictus vastusti Turkin EU-jäsenyyttä maan islaminuskonnon takia.

Paavi Benedictus XVI on parhaillaan nelipäiväisellä vierailulla Turkkissa. Lähtiessään matkaan Roomasta paavi toivoi, että vierailu auttaisi parantamaan muslimien ja kristittyjen välistä vuoropuhelua.

Paavia oli lentokentällä vastassa Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan. Erdogan sanoi vähän ennen paavin saapumista puolueensa parlamenttiedustajille toivovansa, että vierailu edistäisi maailmanrauhaa. Samalla hän kehotti turkkilaisia osoittamaan paaville perinteistä vieraanvaraisuutta.

Paavi Benedictuksen vierailuun liittyvät tiukat turvatoimet. Kaikki poliisien lomat on peruttu, ja turvallisuusoperaatiota kuvataan suuremmaksi kuin presidentti George W. Bushin vierailun yhteydessä.

Yli 20 000 muslimia osoitti viikonloppuna Istanbulissa mieltään paavi Benedictuksen tuloa vastaan. Merkkinä jännitteistä paavi liikkuu muista vierailuista poiketen Ankaran ja Istanbulin kaduilla kokonaan umpinaisessa autossa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme