Mainos
Mainos

Erdogan: Syyrian tulitauko on historiallinen mahdollisuus

Syyrian tulitauko on historiallinen mahdollisuus lopettaa lähes kuusi vuotta jatkunut sisällissota, sanoo Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Syyriassa on nyt avattu "mahdollisuuksien ikkuna", ja tätä tilaisuutta ei saa tuhlata, Erdogan sanoi tiedotustilaisuudessaan Ankarassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi aiemmin tänään, että Syyrian hallinto ja kapinalliset ovat allekirjoittaneet sopimuksen tulitauosta.

Erdoganin mukaan tulitauko ei koske "terroristiryhmiä".

– Taistelu terroristiryhmiä vastaan, Isis mukaan lukien, jatkuu päättäväisesti kunnes kansalaistemme turvallisuus on taattu, Erdogan sanoi.

Erdoganin mukaan tulitaukosopimus saatiin aikaiseksi Venäjän edustajien ja Syyrian opposition Ankarassa viime viikkoina käymissä neuvotteluissa.

Syyrian ulkoministerin Walid Muallemin mukaan tulitauko on "todellinen mahdollisuus" poliittisen ratkaisun löytämiseen verenvuodatuksen lopettamiseksi.

Tulitauon on määrä alkaa puoliltaöin paikallista aikaa.

Yhdysvallat: Myönteistä kehitystä 

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Syyrian tulitauko on "myönteistä kehitystä". 

Yhdysvallat toivoo, että tulitaukoa noudatetaan täysimittaisesti ja että se johtaa uusiin neuvotteluihin sodan raunioittaman Syyrian tulevaisuudesta.

– Kaikki yritykset väkivallan lopettamiseksi, ihmishenkien säästämiseksi ja olosuhteiden luomiseksi tuloksellisille poliittisille neuvotteluille ovat tervetulleita, ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner sanoi Washingtonissa.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme