Mainos
Mainos

Erdogan: Turkki ei muuta terrorismilakiaan viisumivapauden takia

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki ei lähde muuttamaan terrorisminvastaisia lakejaan viisumivapauden saamiseksi Schengen-alueelle. 

– EU edellyttää terrorismilain muuttamista vastineeksi viisumivapaudesta. Anteeksi vain, mutta me kuljemme omaa tietämme ja te voitte kulkea omaanne, presidentti sanoi televisoidussa puheessaan. 

EU:n komissio esitti aiemmin tällä viikolla Turkille viisumivapautta Schengen-alueelle. Vaatimuksena on, että Turkki täyttää pikavauhtia puuttuvat kriteerit, jotta päätös voidaan tehdä kesäkuun loppuun mennessä.  

Terrorisminvastaisen lain muuttaminen on yksi viidestä yhä puuttuvasta kriteeristä. Turkin edustaja sanoi aiemmin tällä viikolla, että neuvottelut puuttuvista kohdista ovat meneillään eikä niissä odoteta ongelmia. 

Erdogan esitti tiukat kommenttinsa Istanbulissa pitämässään puheessa päivä sen jälkeen kun kävi ilmi, että pääministeri Ahmet Davutoglu ei jatka tehtävässään. Davutoglu on ollut EU:n kanssa solmitun pakolaissopimuksen pääarkkitehti. 

Erdogan vaati puheessaan myös, että presidentille isommat valtaoikeudet takaava uudistus on vietävä kansanäänestykseen mahdollisimman nopeasti. Hän puolusti myös osallistumistaan sisäpolitiikkaan sanoen osallistumisen olevan täysin luonnollista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot