Mainos
Mainos

Erdogan: Uusi vallankaappausyritys voi tapahtua milloin tahansa – "Pysykää kaduilla"

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kehottaa turkkilaisia menemään ulos kaduille puolustamaan maataan.

Erdogan kirjoittaa, että kadut pitäisi koettaa pitää vallassa millä keinolla hyvänsä, sillä uusi vallankaappausyritys voi tapahtua milloin tahansa. 

Hän kirjoittaa turkkilaisille lähetetyssä tekstiviestissä*, että vallankaappausyrityksen takana on pieni ryhmä, joka uskoo voivansa tukahduttaa Turkin kansan.

Maan armeijan päällikkö kertoi aiemmin, että noin sata vallankaappausyritykseen osallistunutta on tapettu ja vallankaappausyritys on estetty.

Erdogan vertaa vallankaappausyritystä vastaavanlaisiin tapahtumiin 1970-luvulla. Hänen mukaansa silloin Ankarassa ja Istanbulissa valtiolta varastettiin aseita ja aseistettuja kulkuvälineitä.  

Ozan Yanar:  Erdogan voi haalia iskujen jälkeen lisää valtaa

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) pelkää, että Turkin vallankaappausyrityksen myötä presidentti Erdoganin autoritäärinen hallinto voi koventaa otteitaan entisestään.

Hän pelkää, että presidentin AKP-puolue yrittää entistä pontevammin viedä Turkkia nykyisestä parlamentaarisesta järjestelmästä kohti presidentinvaltaisempaa järjestelmää.

Yanarilla on turkkilaiset vanhemmat ja hän vierailee usein maassa. Yanarilla on Turkissa myös sukulaisia ja ystäviä.

Yanar korostaa, että hän tuomitsee vallankaappausyrityksen ja toteaa, ettei se ole missään tapauksessa oikein.  

*korjattu, STT:n uutisessa puhuttiin aihemmin Twitter-viestistäKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme