Mainos
Mainos

Erikoinen harrastus villitsee Uudessa-Seelannissa – iäkkäät nikkaroivat persoonallisia ruumisarkkuja

Monet kehittelevät eläkepäiviensä ratoksi erilaisia askareita. Joku saattaa kutoa villasukkia ja toinen täyttää sanaristikoita. Brittilehti The Guardian kertoo uusiseelantilaisesta eläkeläisnaisesta, joka sai vuonna 2010 hieman erilaisen idean: hän päätti ryhtyä pitämään muille vanhuksille kerhoa, jossa rakennetaan ruumisarkkuja.

The Guardian kertoo, että lukuisat eläkeikäiset ovat liittyneet Uudessa-Seelannissa kerhoihin, joissa vietetään yhteistä aikaa ruumisarkkuja nikkaroiden.

Jäsenten mukaan harrastuksen puolesta puhuvat sen kustannustehokkuus ja yksinäisyyttä helpottava luonne.

"Se on vain laatikko"

Vaikka ruumisarkkuja rakennetaan vain yhtä tarkoitusta varten, kerhoissa ei turhia synkistellä.

77-vuotiaan Katie Williamsin vuonna 2010 perustamassa ruumisarkkukerhossa juodaan yhdessä aamuteet, nautitaan lounasta ja kuunnellaan kovaäänistä musiikkia. 

– Olin nähnyt monen kuolevan, eikä heidän hautajaisillaan ollut mitään yhteistä heidän eloisuutensa ja elämänsä kanssa. Niistä ei saanut mitään käsitystä heidän todellisesta luonteestaan – siitä, että he olivat eläneet, nauraneet ja rakastaneet. Minulla oli vahva tunne, että he ansaitsivat persoonallisemmat hyvästit, nainen kertoi The Guardianin haastattelussa.

Williamsin perustama ruumisarkkukerho oli Uuden-Seelannin ensimmäinen. Sittemmin harrastus on lähtenyt leviämään ympäri maata. Nyt kerhoja on The Guardianin mukaan noin tusinan verran.

– Mottomme on: se (ruumisarkku) on vain laatikko ennen kuin joku laitetaan sen sisään. Niin kauan kuin se on vain laatikko, se tuo meidät yhteen.

MTV:n Studio 55 kertoi joitain vuosia sitten suomalaisesta Annelista, joka osallistui kansalaisopiston ruumisarkunrakennuskurssille. Voit lukea Annelin tarinan täältä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme