Mainos
Mainos

Erikoinen mieliteko: Eläintarhasta karannut gorilla kulautti viisi litraa mehutiivistettä ennen kiinniottoa

Lontoon eläintarha on julkaissut tiedotteen, jossa se avaa Kumbuka-gorillan karkaamiseen viime viikolla johtaneita yksityiskohtia, uutisoi The Independent. Eläintarha paljastaa myös hulvattoman yksityiskohdan gorillan pakomatkasta.

Näyttäviin turvatoimiin johtanut ja laajaa mediahuomiota saanut tilanne sai alkunsa, kun Lontoon eläintarhan Kumbuka-nimistä urosgorillaa oltiin ruokkimassa torstai-iltana viime viikolla.

– Kumbuka kutsuttiin yöaitaukseensa syömään noin kello 17.10 torstaina 13. lokakuuta. Fyysisesti suurikokoisena ja suurella ruokahalulla varustettuna se ruokailee erillään naaraista, sillä muuten naaraat eivät pääsisi edes vilkaisemaan ruokaa, eläintarhan johtaja professori David Field kertoo eläintarhan tiedotteessa.

"Opportunistinen pako"

Eläintarhan mukaan gorillan aitauksen porttia ei kuitenkaan oltu suljettu asianmukaisesti. Myös aitauksen toinen turvaovi oli jäänyt lukitsematta. 

– Olemme vahvistaneet, että Kumbuka suoritti opportunistisen paon lukitsemattomasta aitauksestaan eläintarhan henkilökunnan käytössä olevaan käytävään, missä eläintenhoitaja työskenteli tapahtuma-aikaan, tiedotteessa todetaan.

Kun eläintarhan työntekijät huomasivat tapahtuneen, gorillan paosta tehtiin hälytys. 

Paosta ei aiheutunut vaaraa yleisölle

Eläin ei ehtinyt päästä kovinkaan kauas häkistään, kun siihen ammuttiin rauhoittava piikki.

Se ehti pakomatkansa aikana kuitenkin toteuttaa erikoisen mieliteon: Kumbuka kulautti aitauksensa lähellä sijainneesta säiliöstä viisi litraa laimentamatonta mustaherukkamehutiivistettä.

Fieldin mukaan Kumbukan kiinniotto sujui suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Eläin ei rikkonut lukkoja tai paiskonut ikkunoita rikki, ja se napattiin alueelta, jonne eläintarhan yleisöllä ei ollut pääsyä.

– Kahden tunnin sisään Kumbuka oli taas yhdessä perheensä kanssa, napostelemassa herkkuja ja todennäköisesti ihmettelemässä, että mistä kaikessa touhotuksessa oikein oli kyse, eläintarhan tiedotteessa summataan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme