Mainos
Mainos

Erikoinen tapaus – brittiveljekset nimesivät uutuuskellonsa suomeksi

Brittiläinen veljeskaksikko inspiroitui Suomesta niin, että nimesi kelloyrityksensä sen mukaan. He kävivät Hailuodossa ja kokivat vapauden tunteen. 

Brittiveljekset Oliver Laing ja Rudi Rapahoe saavat ensi kuussa markkinoille suunnittelemansa mekaanisen rannekellon, jonka taulussa lukee ylpeästi silkkaa suomea oleva sana Vapaus. Yrityksen ensimmäisen kellon malli on nimeltään Veli. Mitä ihmettä?

– Veljeni Rudi on säveltäjä. Olimme viisi vuotta sitten Tanskassa, ja hän työskenteli siellä Bornholmin saarella taideinstallaation kimpussa. Hän viihtyi siellä ja Tanskassa niin hyvin, että syntyi innostus Itämeren saariin ja skandinaaviseen elämäntyyliin, Oliver kertoo nimien synnystä MTV Uutisille. 

brothers

Matkustus tekee hyvää sielulle

Sen jälkeen veljekset matkustelivat vuosittain yhdessä ympäri Pohjoismaita. Vapaasti, kahden viikon ajan, vailla suunnitelmia ja vähin matkatavaroin. Suomessa he kuulivat Hailuodon saaresta, kun Rudi sattui lukemaan säveltäjä Sasu Ripatin artikkelin.

Hailuoto on Perämeren suurin saari Oulun rannikon edustalla.

– Hailuoto on meille hyvin merkityksellinen. Halusimme yritykselle nimen, joka tiivistäisi seikkailumme. Kun ymmärsimme, että vapaus tarkoittaa samaa kuin englannin sana "Freedom", tuntui se täydelliseltä nimeltä. Ja koska olen veljeni kanssa matkustellut paljon, sana Veli tuntui sopivan niin hyvin Vapaudelle pariksi. 

– Matkustaminen tekee niin hyvää sielulle, sanoo Oliver Laing.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme