Mainos
Mainos

Erikoinen tilanne: Hollanti ei anna Turkin ulkoministerin laskeutua maahan

Hollanti on evännyt Turkin ulkoministerin lentokoneelta luvan laskeutua maahan.

Ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu oli matkustamassa Hollantiin pitämään kampanjatilaisuutta Rotterdamissa, jossa hän aikoi kampanjoida Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta. Turkissa järjestetään asiasta kansanäänestys huhtikuussa.  

Turkin CNN:n televisiohaastattelussa Cavusoglu uhkasi Hollantia pakotteilla, jos vierailu estetään. Hollannin hallituksen mukaan ulkoministerin lentokoneen laskeutumislupa evättiin juuri uhkailujen vuoksi.  

– Turkin viranomaiset ovat julkisesti uhkailleet pakotteilla. Sen vuoksi on mahdotonta saavuttaa perusteltu ratkaisu, hallitus toteaa tiedotteessaan.  

Hollannin ulkoministeri Bert Koenders sanoi torstaina, ettei Hollanti aio millään tavalla osallistua Cavusoglun kampanjavierailuun. Cavusoglun on tarkoitus vierailla Rotterdamissa. Kaupungin pormestari Ahmed Aboutaleb ilmoitti kuitenkin jo keskiviikkona, että kampanjatilaisuus on peruttu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme