Mainos
Mainos

Erikoisartikkeli: Brittiäiti tuomittiin rokotuttamaan lapsensa – Tuomari: "Tehtäväni on huolehtia siitä, että toimitaan lapsen parhaaksi"

Britanniassa kahden pojan äiti on saanut oikeuden tuomion siitä, että hän toimi vastoin lasten parasta jättämällä rokottamatta lapsensa. Ratkaisussa tuomari korosti sitä, että äiti ei saanut yhtä ainoaa lääkäriä vahvistamaan kantaansa.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden kanssa.

Tuomari Mark Rogers ei epäröinyt, kun hän julisti tuomionsa tapauksessa, jossa toinen vanhemmista ei halunnut rokotuttaa lapsiaan, kertoo brittilehti The Telegraph.

– Olen pahoillani, että äiti kokee tämän epäoikeudenmukaisena, mutta minun tehtäväni on huolehtia siitä, että toimitaan lapsen parhaaksi. 

Rokottamista vastustanut äiti joutuu nyt ottamaan pojilleen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset muun muassa poliota, tuhkarokkoa, aivokalvontulehdusta ja kurkkumätää vastaan.

Äiti: Rokotteet eivät ole vegaanituotteita

Lasten isä oli turvautunut oikeustaisteluun saadakseen äidin suostumaan poikien rokottamiseen. Oikeudessa äiti selitti, että hän ei usko rokotteiden olevan hyväksi lapsille.

Nainen perusteli päätöstään sillä, että hän ja lapset ovat vegaaneja ja että hän haluaa antaa lapsille vain "luonnollisia tuotteita" ja pitää heidän elimistönsä "niin myrkyttömänä kuin vain mahdollista".

– Rokotteet eivät ole vegaanituotteita, eikä yksikään lääkäri halua arvostella rokottamista, sillä hän menettäisi työnsä, äiti sanoi ja jatkoi:

– On luonnotonta, että ihmiseen ruiskutetaan jotain metalliesineellä, ja vegaanina en halua, että lapseni saavat elimistöönsä jotain, jota on kasvatettu eläinsoluissa tai testattu eläimillä.

Päätöksellä kauaskantoisia seurauksia?

Oikeus ei kuitenkaan katsonut äidin perustelujen riittävän vaan painotti sitä, että äiti ei ollut saanut yhtä ainutta lääkäriä tukemaan omia näkemyksiään.

Oikeuden tuomari antoi sen sijaan päätöksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia:

Rokottamisen kieltäminen lapselta on vastoin lapsen parasta – ja laitonta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme