Mainos
Mainos

Erikoisartikkeli: Islannista löytyi harvinainen viikinkiaarre – venehautoja, miekkoja, kilpiä

Pohjois-Islannista on löytynyt satoja viikinkiajan esineitä. Arkeologit ovat löytäneet muun muassa kaksi poikkeuksellisen pitkää viikinkien venehautaa ja kaksi viikinkimiekkaa.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden kanssa.

Arkeologit ovat suorastaan haltioissaan Pohjois-Islannista Eyjafjörðurvuonosta löytyneistä esineistä.

Tähän asti on löydetty kuusi viikinkiaikaista hautaa, joista on kaivettu esiin satoja 900-luvulta peräisin olevia esineitä.

Löytöjen joukossa on muun muassa kaksi miekkaa, kolme keihästä ja kolme kilpeä.

Luonnollinen eroosio on tuhonnut kaivauspaikkaa, mutta siinä on myös säilynyt paljon esineitä menneisyydestä. Kaivausten johtaja Hildur Gestsdóttir sanoi islantilaiselle Vísir-uutissivustolle, että esineitä suorastaan tulvii maasta ja että viimeksi esiin putkahti kallo.

Paikka on erityisen harvinainen kahdesta syystä.

Kaksi kuudesta haudasta on venehautoja. Etenkin vauraat viikingit haudattiin veneissä, mutta tapa oli erittäin harvinainen Islannissa.

Toinen syy on se, että haudat ovat poikkeuksellisen pitkiä, 8–9 metrin pituisia. Islannista ei ole aiemmin löydetty niin suuria hautoja. Arkeologien arvelun mukaan kyseessä saattaa olla alueelle tyypillinen perinne.

Lue myös:


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme