Mainos
Mainos

Erikoisoperaatio aloitettu - ukrainalaiskenraali uhkaa tuholla, jos aseita ei lasketa

Ukrainan asevoimat on aloittanut erikoisoperaation Itä-Ukrainassa Kramatorskin kaupungissa, kertoo uutistoimisto Interfax. Ukrainan joukkoja on nähty myös Slovjanskin kaupunkiin johtavalla tiellä.

Ukrainalainen kenraali sanoi uutistoimisto AFP:lle, että jos Itä-Ukrainan aseelliset ryhmät eivät laske aseitaan, heidät tuhotaan.

Venäjä-mieliset joukot pitävät yhä hallussaan hallintorakennuksia useissa Itä-Ukrainan kaupungeissa. Ukrainalaiskenraali sanoo, että kapinajoukoilla on tukenaan Venäjän sotilaita. 

Silminnäkijät: Sotilaskentältä kuulunut tulitusta

Myös silminnäkijälausuntojen mukaan Ukrainan terrorismin vastainen operaatio on alkanut. 

Itäisen Kramatorskin kaupungin sotilaskentältä on kuultu tulitusta, ja hävittäjän on nähty lentävän alueella.

Joidenkin silminnäkijöiden mukaan yhteenotot ovat jo vaatineet uhreja. Myös matkapuhelinyhteyksien alueelle kerrotaan olevan poikki.

Ukrainan joukkoja on nähty myös läheiseen Slovjanskin kaupunkiin johtavalla tiellä. Uutistoimisto AFP:n mukaan kaikki Slovjanskiin pyrkivät ajoneuvot pysäytetään ja tarkastetaan.

AFP:n mukaan paikalla on parikymmentä panssaroitua ajoneuvoa ja useita busseja, joissa on Ukrainan erikoisjoukkoja. Paikalla oleva ukrainalainen kenraali sanoo, että jos Itä-Ukrainan aseelliset ryhmät eivät laske aseitaan, heidät tuhotaan.

Venäjä: Ukraina sisällissodan partaalla 

Venäjä varoittaa, että Ukraina on sisällissodan partaalla. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan Ukrainan johdon on estettävä konfliktin laajeneminen maan itäosassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme