Mainos
Mainos

Eritrea ja Etiopia vihdoin rauhanneuvotteluihin

Eritrea on ilmoittanut vetäytyneensä kaikilta Etiopian alueilta. Eritrean ulkoministerin lausunnon mukaan maa on valmis aloittamaan rauhanneuvottelut Etiopian kanssa. Myös Etiopia on ilmoittanut suostuvansa rauhanneuvotteluihin.

Etiopian ja Eritrean kartta

Maiden väliset rauhanneuvottelut alkavat Algeriassa Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU:n johdolla maanantaina.
Eritrea myöntyi vetäytymään Etiopian vaatimuksesta myös Badan ja Buran alueilta, vaikka Eritrean presidentin mukaan nämä alueet ovat aina selkeästi kuuluneet Eritrealle. Viime päivinä sota on edennyt suotuisasti Etiopian kannalta eikä maa ole valmis aselepoon, vaan ilmoitti taistelevansa, kunnes Eritreasta ei ole enää uhkaa. Etiopian mukaan sen joukot valtasivat Senafen, Tsoronan ja Forten kaupungit. Eritrea myönsi menetykset, mutta ilmoitti vetäneensä itse joukkonsa uusiin puolustusasemiin.

Kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran alkaneen rajasodan uusi kiihtyminen on aiheuttanut valtavan humanitaarisen kriisin kuivuudesta kärsivien Afrikan sarven maiden asukkaille.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme