Mainos
Mainos

Eritrealaisjoukko kaappasi koneen Sudaniin

Libyasta karkotettavaksi määrätyt eritrealaiset kaappasivat Libyasta lentokoneen Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin, YK ja sudanilaisviranomaiset kertovat.

Kaappareiden kerrottiin antautuneen Khartumissa. Ryhmässä oli 78 ihmistä, joita oltiin palauttamassa kotimaahansa Eritreaan.

Libya oli kieltänyt eritrealaisilta pakolaisaseman, ja viranomaisten mukaan he halusivat hakea turvapaikkaa Sudanista. Koneessa ei ollut muita matkustajia.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja Jean-Marie Fakhouri kertoi toimittajille Genevessä, että YK:n virkailijoita oli pyydetty lentokentälle tapahtuneen jälkeen. Järjestö on suosittanut, ettei turvapaikanhakijoita palautettaisi väkisin levottomaan Afrikan sarven maahan.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Eritreaa palautettujen turvapaikanhakijoiden kidutuksista ja pidätyksistä ilman syytteitä tai oikeudenkäyntiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme