Mainos
Mainos

Eritrean radio: Etiopia tekee jälleen ilmaiskuja

Etiopian sotakoneet pommittivat yön aikana eritrealaista Assabin satamakaupunkia, kertoi Eritrean kansallinen radio. Radion mukaan pommitus alkoi viime yönä. Assabiin osui useita pommeja. Mahdollisista uhreista ei kerrottu. Etiopian pääministeri Meles Zenawi totesi keskiviikkona, että Etiopia oli omalta osaltaan lopettanut kaksi vuotta sitten alkaneen rajasodan. Etiopia eteni toukokuun suurhyökkäyksessä pisimmillään eritrealaiseen Barentun kaupunkiin, missä ensimmäiset asukkaat ovat palanneet kotiin kahden viikon miehityksen jälkeen.

Barentu on Etiopian sotilaiden jäljiltä melkoisessa kaaoksessa. Koska alueella ei käyty taisteluja, asuntojen ja kauppojen tuhoaminen on ollut silkkaa ilkivaltaa, kertovat kaupunkiin pakolaisleireiltä palanneet asukkaat. Etiopia ja Eritrea käyvät parhaillaan rauhanneuvotteluja Algeriassa Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU:n johdolla.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme