Mainos
Mainos

Erittäin myrkyllinen polttiaiseläin piinaa Kanarialla – ruotsalainen matkatoimisto varoitti asiakkaitaan

Ruotsalainen Apollo-matkatoimisto varoittaa Gran Canarialle matkustavia asiakkaitaan erittäin myrkyllisistä portugalinsotalaivoista, jotka ovat ihmiselle vaarallisia polttiaiseläimiä. 

Asiasta kertovan Aftonbladetin mukaan portugalinsotalaivoja on tavattu erityisesti Fuerteventurassa, joka on suomalaistenkin matkailijoiden suosima kohde. Lisäksi havaintoja on tehty ainakin Playa del Inglesissä. Pahamaineista lillujaa tavataan Kanarian saariryhmän vesillä ajoittain erityisesti talvikuukausina, mutta nyt niitä on havaittu myös maaliskuussa. 

Portugalinsotalaivan myrkky aiheuttaa ihmiselle välitöntä ja kovaa kipua, joka voi uidessa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa tajunnan menetyksestä johtuvan hukkumisen. Myrkky voi myös johtaa sokkiin ja sydämen pysähtymiseen, mutta tämä on äärimmäisen harvinaista. 

Useimmissa tapauksissa ihminen selviää pistosta selkeästi erottuvilla punaisilla ja ruoskamaisilla jäljillä ihossa ja kipu laantuu muutamassa tunnissa. 

– Emme kehota ihmisiä olemaan uimatta, mutta jos niitä esiintyy paljon kerralla samassa paikassa, veteen ei kannata mennä. Pidämme yhteyttä paikallisiin surffausyrityksiin ja seuraamme paikallisten viranomaisten kanssa tilannetta, matkatoimisto Apollon viestintäpäällikkö Ann-Sofie Olsson sanoo Aftonbladetin haastattelussa. 

Ruotsin ulkoministeriön mukaan heidän tietoonsa ei ole tullut tapauksia, joissa portugalinsotalaiva olisi vahingoittanut ruotsalaisturisteja tuoreimman invaasion aikana, kertoo Aftonbladet. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme