Mainos
Mainos

Eronneet isät vieraantuvat lapsistaan Baltiassa

Virolaiset ja latvialaiset isät vieraantuvat tutkimuksen mukaan helposti lapsistaan avioeron jälkeen.

Tukholman yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan Ruotsin ja Baltian maiden sosiaaliturvan ja asenteiden välillä on suuria eroja. Yksi niistä on lapsen ja isän välisen suhteen arvottaminen. Ruotsissa pidetään tärkeänä sitä, että isä on mukana lapsen elämässä myös avioeron jälkeen. Baltiassa sen sijaan biologisen isän syrjäyttää helposti äidin uusi kumppani.

- Liettuassa ja Virossa suhtaudutaan asiaan niin, että on vain hyvä jos niin sanottu entinen isä katoaisi silmistä niin pian kuin mahdollista. Usein äitien mielestä on parempi, että lapsi on tekemisissä uuden isän ja tämän suvun kanssa, kertoo tutkimuksen tehnyt dosentti Ingegerd Municio.

Tutkimuksen mukaan myös raha ajaa lasten biologiset isät muualle. Baltian mailla ei ole samankaltaista yhteiskunnallista taloudellista tukea eronneille vanhemmille kuten Ruotsissa.

Municio sanoo, että taloudellisen tilanteensa pakottamina virolaiset ja latvialaiset isät joutuvat usein matkustamaan toisaalle työpaikkojen perässä.

- Isät työskentelevät paljon ulkomailla, ja se erityisesti heikentää lapsen ja isän suhdetta.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme