Mainos
Mainos

Eronnut virkamies syyttää CIA:ta omavaltaisuudesta

Presidentti Bill Clintonin neuvonantaja erosi eilen vastalauseena Clintonin hallinnon kyvyttömyydelle valvoa keskustiedustelupalvelu CIA:n toimintaa. Virastaan eronnut Richard Nuccio totesi lehdistötilaisuudessa, että CIA ei noudata hallituksen määräyksiä, mikäli katsoa niiden haittaavan tiedustelutoimintaa.

Nuccion mukaan eräät CIA:n osat ovat ryhtyneet kapinaan Yhdysvaltain hallitusta vastaan. Hän syytti Clintonin lähipiiriä haluttomuudesta puuttua tilanteeseen. CIA ei ole Nuccion mukaan paljastanut hallitukselle tietojaan esimerkiksi Bosniassa sotarikoksiin syyllistyneistä henkilöistä.

Nuccio ajautui riitoihin CIA:n kanssa viime vuonna, kun kävi ilmi että hän oli paljastanut kongressiedustaja Robert Torricellille tietoja CIA:n salaisista toimista Guatemalassa. Tapauksen johdosta keskustiedustelupalvelun johtaja John Deutch irtisanoi Nuccion turvallisuusluokituksen.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme