Mainos
Mainos

Erossa olleet perheet tapasivat Koreassa

Koreassa eri puolilla rajaa asuvat korealaiset saivat tavata sukulaisiaan 50 vuoden tauon jälkeen. Tapaamiset järjestettiin sekä Soulissa (Etelä-Korea) että Pjongjangissa (Pohjois-Korea).

Jälleennäkeminen oli paikoin hämmentävääkin, kun sukulaiset eivät heti tunnistaneet toisiaan. Suunnaton ilo vuorotteli epätoivon kanssa. Jälleennäkeminen oli paikoin hämmentävää - olihan edellisestä kerrasta kulunut 50 vuotta ja tutut kasvot muuttuneet vieraiksi.

Sukulaisiaan pääsi tapaamaan 100 onnekasta kummaltakin puolen rajaa . Jokainen sai tavata 5 läheistään. Ensin tulivat pohjoiskorealaiset Souliin. Pian sen jälkeen lähtivät yhtä jännittyneet eteläkorealaiset Pjongjangiin.

Onnea ei varjostanut edes se, että tapaamiset ovat tarkkaan vartioituja. Esimerkiksi eteläkorelaiset eivät pääse käymään pohjoisen sukulaistensa kodeissa.

Perheet saavat tavata toisiaan 4 päivää. Sen jälkeen tiet taas eroavat, mutta tuskin enää vuosikymmeniksi. Maiden johtajat ovat antaneet ymmärtää, että perhetapaamisia järjestetään tästä lähtien säännöllisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme