Mainos
Mainos

Erotetut serbiupseerit kaapanneet tv-lähettimen

Joukko erotettuja Bosnian serbiarmeijan upseereja pitää hallinnassaan serbitelevisiyhtiön lähetintä. Upseerit ottivat lähettimen haltuunsa viime tiistaina vastalauseena komentaja Ratko Mladicin erottamiselle. Asiasta kuitenkin kerrottiin julkisuuteen vasta eilen.

Upseerit pitävät panttivankeinaan kolmea teknikkoa. Televisiolähetin on tehty toimintakyvyttömäksi. Näin Bosnian serbialueiden suurimpien kaupunkien välillä ei ole televisio- ja radioyhteyksiä.

Bosnian serbien presidentti Biljana Plavsic vahvisti, että Mladicin erottaminen ja hänen 70-henkisen esikuntansa hajottaminen pysyy voimassa. Erotetut esikuntaupseerit kokoontuivat tukikohtaansa Han Pijesakljiin keskustelemaan tilanteesta. Upseerit olivat myös neuvotteluyhteydessä Plavisiciin, puolustusministeri Milan Ninkoviciin ja uudeksi sotilaskomentajaksi nimitettyyn Pero Coliciin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme