Mainos
Mainos

Erottaako Jeltsin pääministeri Jevgeni Primakovin?

Presidentti Boris Jeltsinin lähipiiristä kuultiin tänään toistaiseksi selvin vihjaus mahdollisuudesta, että pääministeri saattaa joutua jättämään paikkansa.

Venäjän lehdissä on kerrottu lähes päivittäin presidentin ja pääministerin heikenneistä suhteista, joiden sanotaan johtuvan Jeltsinin ärtymyksestä Primakovin suosion lisääntyessä.
-Korvaamattomia pääministereitä ei ole olemassa. Primakov ei ole messias, presidentin apulaiskansliapäällikkö Oleg Sysujev vakuutti Vlast-aikakauslehdessä.

Primakov nousi Venäjän pääministeriksi syyskuussa ja Jeltsin on aiemmin vakuuttanut pääministerin pysyvän virassaan yhtä pitkään kuin presidenttikin eli ensi vuoden kesään saakka. Primakovin erottaminen voisi johtaa uuteen voimainmittelöön Jeltsinin ja duuman välillä, ja tehdä tyhjäksi Venäjän haaveet saada lisää lainoja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme