Mainos
Mainos

Esihistoriallisia seksiveistoksia löydetty palvontapaikoista Israelista

Negevin autiomaasta Israelista on löydetty esihistoriallisia palvontapaikkoja, joiden yhteyteen oli haudattu hedelmällisyyssymboleja.

Arkeologit ovat löytäneet Israelin eteläosista esihistoriallisia palvontapaikkoja, joiden yhteyteen oli haudattu genitaaleja muistuttavia esineitä, kertoo Live Science.

Eilat vuorilta Negevin autiomaasta löytyi 100 palvontapaikkaa. Ne ovat yli 8000 vuotta vanhoja ja arkeologit ovat löytäneet niiden yhteydestä suuren määrän kiviveistoksia ja muita esineitä.

Löydöksiin kuuluvat esimerkiksi halkaisijaltaan 1,5–2,5 metrin kokoiset ympyrät, joita kohti osoittavat peniksen muotoiset veistokset. Tutkijoiden mukaan ympyrät esittävät naisten sukuelimiä.

Tutkijoiden mukaan se, että kiviesineet oli haudattu palvontapaikkojen yhteyteen ylösalaisin osoittaa, että ne symboloivat hedelmällisyyden lisäksi myös kuolemaa. Kuolema ja hedelmällisyys kulkivat käsi kädessä monissa esihistoriallisissa kulttuureissa.

Arkeologit tietävät toistaiseksi vähän siitä, mihin palvontapaikkoja on käytetty. Niillä on kuitenkin ollut tarkoitus rituaaleissa, ja niissä on suoritettu eläinuhreja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme