Mainos
Mainos

Esko Aho: Venäjää johdetaan nyt moukarilla

Entinen pääministeri ja nykyinen East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho kuvaa Venäjän tilannetta MTV:n Seitsemän uutisissa värikkäin sanakääntein.

Aho korostaa, ettei Venäjän nykytilanne ole tullut suomalaisille yrityksille yllätyksenä. Kehityksessä on oltu hänen mukaansa huolissaan jo 2011-12 lähtien.

Aho vertaa Venäjän nykytilanne venäläisen tuttavansa sutkaukseen kolmenlaisista maista. Sen mukaan maita voidaan johtaa ja muuttaa kolmella tavalla: kirurgin veitsellä, vasaralla ja moukarilla.

– Venäjää hän kuvasi maaksi, joka muuttuu vain moukarilla. Venäjä saa tällä hetkellä tällaista moukariopetusta, Aho toteaa.

Ahon mukaan Venäjän talouskriisi iskee pahiten sellaisiin suomalaisiin yrityksiin, joilla on vain vientiä Venäjälle.

– Silloin tuotot ovat ruplina ja kulut euroissa, Aho perustelee.

Vaikka Venäjän talous natisee, ei Aho usko, että kansa kääntyisi nykyjohtoa ja sen politiikkaa vastaan.

– Sellaista ei varmaan ole näköpiirissä lähiaikoina. Uskon kuitenkin , että muutoksia on tulossa. Venäjä ei voi jatkaa näin, Aho pohtii.

Aho uskoo, että Venäjän uutta suuntaa nähdään ensimmäisenä hallituksen kokoonpanossa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot