Mainos
Mainos

Espanja aikaistaa parlamenttivaaleja

Espanja pitää ennenaikaiset parlamenttivaalit marraskuussa. Maan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero ilmoitti tänään vaalien aikaistamisesta neljällä kuukaudella.

— Saamme tämän aikataulun puitteissa valmiiksi keskeneräiset asiat ja uusi hallitus pääsee tositoimiin vuoden alusta, pääministeri arvioi.

Zapatero kommentoi myös Espanjan taloustilannetta. Hänen mukaansa maan talous näyttää jo toipumisen merkkejä ja tästäkin syystä aikaistetun vaaliaikataulun ilmoittaminen oli paikallaan.

Sosialistipuolue koki vaalitappion toukokuun kunnallis- ja aluevaaleissa ja oppositio on vaatinut parlamenttivaalien aikaistamista. Espanjalaislehtien mukaan vaalien aikaistamista voidaan pitää merkkinä siitä, että Zapatero on taipunut paineen alla.

Zapatero ilmoitti jo keväällä, ettei hän aio hakea jatkoa sosialistipuolueen johdossa. Sosialistipuolue on nimennyt sisäministerinä toimineen Alfredo Perez Rubalcaban pääministeriehdokkaakseen. Rubalcaba on luvannut taistella työttömyyttä vastaan ja kuunnella tavallisia ihmisiä. Espanjan lähes 21 prosentin työttömyys on Euroopan suurin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme