Mainos
Mainos

Espanja aikoo saattaa venäläistankkerin aluevesiltään

Espanjan merivoimat aikoo varmistaa, ettei Venäjän lipun alla kulkeva öljytankkeri pääse alueelle, jossa Prestige-alus aiheutti vakavan ympäristökatastrofin vuosi sitten.

Espanja on ilmoittanut, että sen merivoimat aikoo saattaa aluevesilleen saapuvaa vanhenevaa yksirunkoista öljytankkeria, kunnes se on poistunut maan aluevesiltä.

Espanja ilmoitti aiemmin, ettei se aio päästää alusta alueelle, jossa samantyyppisen Prestige-aluksen uppoaminen aiheutti laajan ympäristökatastrofin vuosi sitten.

Espanjalaisviranomaiset kertoivat, että alus aikoo kulkea Hyväntoivonniemen kautta eikä Gibraltarin salmen kautta.

Venäjän lipun alla kulkeva Geroi Sevastopolja (Sevastopolin sankari) on 24 vuotta vanha yksirunkoinen öljytankkeri, jonka on tarkoitus kuljettaa raakaöljyä Singaporeen. Aluksen on vuokrannut amerikkalainen öljy-yhtiö.

Prestige ajoi karille Espanjan rannikon lähettyvillä vuosi sitten marraskuussa. Ympäristöjärjestö WWF:n arvion mukaan onnettomuus tuhoaa alueen ympäristöä ja elinkeinoa vielä seuraavan vuosikymmenen ajan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme