Mainos
Mainos

Espanja aloittaa vedenhakureissut Ranskasta

Vesivarojen hupenemisesta kärsivä Espanja ryhtyy tuomaan vettä laivakuljetuksilla Ranskasta. Pahiten vesipulasta on kärsinyt Barcelonan seutu, jonne ensimmäinen vesilasti lähtee Ranskan Marseillesta ensi kuussa.

Espanjan vesivarat ovat vähentyneet merkittävästi viime vuosikymmenen aikana. Koko Espanjan vesivarat ovat vähentyneet kymmenen vuoden aikana viidenneksen, ja nyt vesimäärä on vain vajaa puolet maan vesikapasiteetista.

Pahimmasta kuivuudesta kärsii Katalonia, jossa vesimäärä on pudonnut noin viidennekseen koko kapasiteetista. Tilanne on hälyttävä, sillä jos vesimäärä putoaa 15 prosenttiin kapasiteetista, vettä ei enää voi käyttää. Lähellä pohjaa veden seassa on liikaa maa-ainesta.

Laivat tuovat Barcelonaan viiden päivän annoksen vettä, mikä maksaa noin 22 miljoonaa euroa. Vettä suunniteltiin tuotavan Barcelonaan myös junilla, mutta vaihtoehto osoittautui liian kalliiksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme