Mainos
Mainos

Espanja hyväksyi homoliitot ja pikaerot

Homoparit saavat samat oikeudet kuin heteroparit, mukaanlukien perintöoikeuden sekä oikeuden adoptioon. Avioeron saa nykyään nopeimmillaan kahdessa kuukaudessa eikä eroon tarvitse antaa konkreettista perustelua.

Espanjan parlamentti on päättänyt laillistaa homoavioliitot. Päätös syntyi äänin 187-147. Lakia kannattivat kaikki puolueet keskustaoikeistolaista PP:tä sekä Katalonian alueellisia edustajia lukuun ottamatta. Katolinen kirkko vastusti lakia kiivaasti.

PP:n hallitsema parlamentin ylähuone oli aiemmin käyttänyt veto-oikeuttaan lakia vastaan, mutta parlamentti kumosi sen päätöksen. Aiemmin homoliitot on sallittu Belgiassa ja Hollannissa sekä aiemmin tällä viikolla Kanadassa.

Parlamentti hyväksyi istunnossaan myös lain, joka mahdollistaa aiempaa selvästi nopeammat avioerot. Uuden lain mukaan avioparin ei enää tarvitse ennen eroa asua pitkiä aikoja erillään, eikä eroon tarvitse enää antaa mitään konkreettista perustelua, kuten esimerkiksi aviopuolison uskottomuutta tai alkoholiongelmaa.

Jos molemmat aviopuolisot haluavat eroa, prosessi kestää kaksi kuukautta, jos taas asiasta on erimielisyyttä, kuusi kuukautta.

Avioerot sallittiin Espanjassa vasta vuonna 1981.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme