Mainos
Mainos

Espanja kärsii lämpöaallosta – lämpötilat paikoin 40 astetta

Espanjassa on tänä kesänä ollut poikkeuksellisen kuumaa. Lämpöaalto on jatkunut huippukuuman heinäkuun jälkeen myös elokuussa. Tälle päivälle lämpövaroitus annettiin yhdelletoista Espanjan alueelle. 

Monin paikoin uimarannat ovat Espanjassa tupaten täynnä, kun ihmiset yrittävät etsiä helpotusta ahdistavaan kuumuuteen. Eikä ihme, sillä lämpötila on noussut paikoin sietämättömäksi.

Heinäkuussa lämpötila oli Espanjan ilmatieteen laitoksen mukaan puolitoista astetta pitkän aikavälin keskiarvoa korkeampi eli koko maan heinäkuun keskilämpötila oli 25,5 astetta. Monin paikoin tämä on tarkoittanut, että päivän kuumimmat lämpötilat ovat olleet noin 40 astetta. 

AtlasAgencia-uutistoimiston haastattelemien kadunkulkijoiden mukaan kuumuus on nyt todella poikkeuksellista. 

– Kauheaa tämä kuumuus. En kestä tätä. Täällä hikoaa hullun lailla koko ajan. Pitää mennä uima-altaaseen tai ottaa kylmiä suihkuja. Rannalle ei kannata mennä, koska siellä on liikaa ihmisiä, San Sebastian rantakadulla oleva haastateltava kertoo. 

– Pitää vähentää vaatteita ja mennä uima-altaaseen tai rannalle, toinen helteestä kärsivä sanoo. 

Tälle sunnuntaille Espanjassa annettiin lämpövaroitus yhdelletoista alueelle. Lämpimintä on ollut etelässä sekä Keski- ja Länsi-Espanjassa.

Heinäkuussa korkein lämpötila oli Sevillassa, jossa oli kuumimmillaan yli 42 astetta. Lähelle samaa kuumuutta päästiin Granadassa ja Zaragosassa.

Kuumuus on tarkoittanut myös kuivuutta, sillä viime kuussa satoi vain noin puolet normaalimäärästä.

Myös Suomi näyttäisi vihdoin pääsevän pois sadealueiden reitiltä, kertoo MTV:n meteorologi Pekka Pouta. Kuukausiennusteen mukaan lämmintä ilmaa riittäisi vielä syyskuun puolellakin.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme