Mainos
Mainos

Espanja kärsii yhä macho-väkivallasta

Futureimagebank

Espanjassa macho-väkivalta on edelleen surullisen yleistä.

Tänä vuonna jo 52 naista on kuollut miehisen väkivallan uhrina. Väkivallan tekijä on ollut puoliso, avopuoliso, poikaystävä tai entinen kumppani. Melkein 40 000 espanjalaisnaista on lisäksi hakenut suojaa miehiään vastaan tuomioistuimilta.

Espanjan puolisotilaallisen poliisin siviilikaartin jäsen tappoi hiljan verisesti vaimonsa ja sen jälkeen itsensä lähellä Granadan kaupunkia. Mies oli jo aiemmin saanut lähestymiskiellon väkivaltaisuutensa vuoksi, mutta vaimo oli ottanut hänet uudelleen asumaan kotiinsa.

Perheen sisäisen väkivallan lisäksi Espanjassa näkee tiheään uutisia raiskauksista ja muusta seksuaalisesta ahdistelusta. Las Palmasissa poliisi pidätti muutama päivä sitten miehen, jota epäillään kymmenistä raiskauksista tai raiskausyrityksistä viime vuosien aikana. Mies saattaa olla Espanjan kautta aikojen pahin sarjaraiskaaja.

Kanarialla on kuluvan vuoden aikana herättänyt paljon huomiota ja pelkoa kahden pikkutytön katoaminen.

Suomessa puolison väkivallan uhrina kuolee joka vuosi lähes 30 naista. Espanjan väkiluku on hieman yli 46 miljoonaa ja Suomen 5,2 miljoonaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme