Mainos
Mainos

Espanja raivostui Argentiinan aikeesta kansallistaa öljy-yhtiö

Argentiina aikoo kansallistaa maan suurimman öljy-yhtiön YPF:n. Päätös on raivostuttanut Espanjan, sillä YPF on espanjalaisen öljyjätti Repsolin tytäryhtiö.

Argentiinan valtio aikoo nyt pakkolunastaa 51 prosenttia YPF:n osakkeista. Tavoitteena on palauttaa päätösvalta Argentiinan öljyntuotannosta omiin käsiin.

Espanjan teollisuusministeri Jose Manuel Sorian mukaan päätös on "vihamielinen", ja Espanja aikoo ryhtyä koviin toimiin Repsolin etujen puolustamiseksi. Myös EU on varoittanut Argentiinaa vastatoimista, jos se pitää kiinni kansallistamisaikeesta.

Argentiinan presidentti Cristina Kirchner on jo pitkään painostanut maassa toimivia öljy-yhtiöitä lisäämään tuotantoa, jotta Argentiinan riippuvuus kalliista tuontiöljystä vähenisi. Argentiinan öljyntuotantoalueet taas ovat syyttäneet YPF:ää siitä, ettei se ole täyttänyt investointivelvoitteitaan.

Kansallistaminen täytyy vielä hyväksyä myös Argentiinan parlamentissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme