Mainos
Mainos

Espanjalaishävittäjän lähellä Venäjän rajaa ampuma ohjus paikannettu Virossa

Viron puolustusvoimien mukaan espanjalaishävittäjän vahingossa laukaisema ohjus on saatu paikannettua.  Ohjus putosi maahan ja räjähti kappaleiksi suoalueella Tarton lähistöllä. Kukaan ei loukkaantunut eikä rakennuksia tuhoutunut. Espanja on pahoitellut tapahtunutta Virolle.

Espanjalaisen Eurofighterin AMRAAM - ilmatorjuntaohjus laukaistiin vahingossa ja tieto siitä tuli Viron puolustusvoimille eilen iltapäivällä. Etsintätoimet aloitettiin välittömästi ja ohjuksen kappaleita löydettiin tänään asumattomalta alueelta läheltä Tartoa. Eikä kovin kaukana Venäjän rajasta.

Se miten ohjus laukaistiin vahingossa on vielä täydellinen mysteeri. Tällaista ei koskaan ennen ole tapahtunut Virossa eikä muissakaan NATO-maissa.

Tiedotustilaisuudessa armeijan edustajilta kysyttiin, oliko vika tekninen vai oliko kyseessä inhimillinen virhe. Ja miksei ohjus räjähtänyt ilmassa, vaikka siinä on itsetuhomekanismi?

Kysymyksiin ei vielä saatu vastauksia.  Sitäkin selvitetään yhä, oliko kyseessä harjoitusohjus vai 10 kilon räjähdyspanoksella varustettu ilmatorjuntaohjus

Eurofighter lensi noin 6 kilometrin korkeudessa. Viron pääminsiteri Jüri Ratas sanoi, että kaikki yksityiskohdat selvitetään pilkuntarkasti, ettei mitään tällaista enää tapahdu.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme