Mainos
Mainos

Espanjalaishotellissa legioonalaistautia - jo kahdeksan sairastunut

Espanjassa kahdeksan ihmistä on sairastunut legionella-bakteerin aiheuttamaan legioonialaistautiin Alicanten alueella. Kolme sairastuneista on belgialaisia, mutta muiden sairastuneiden kansallisuuksia ei ole vahvistettu.

Hotelli suljettiin taudin huomaamisen jälkeen, koska samaisessa hotellissa oli jo aikaisemmin puhjennut legioonalaisepidemia tänä vuonna. Aikaisemmin tänä vuonna kolme ikääntynyttä brittiä kuoli tautiin.

– Tautitapauksista mikään ei ole kovin vakava, mutta hotelli suljetaan toistamiseen. Tavoitteena on eristää bakteeri ja estää uudet tautitapaukset, kertoo Valencian alueen terveysviranomainen Luis Rosado.

Hotelli avattiin ensimmäisten sairastumisen jälkeen, koska terveysviranomaiset uskoivat, että bakteeria ei enää ole hotellissa.

Viranomaisten mukaan hotellissa tuli ilmi helmikuussa 15 sairastapausta, joista kolmelle ihmisille tauti oli kohtalokas.

Legioonalaistauti on Legionella Pneumophila -bakteerin aiheuttama kuumeinen keuhkotulehdus.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme